Néhány nassolni való receptje, amiket bűntudat nélkül ehetünk, nem hizlalnak :)
Update 1 kakaós piskóta
3 evőkanál Update 1 szénhidrátcsökkentő készítmény
3 evőkanál liszt
1 evőkanál sovány kakaópor
6 tojás
2 evőkanál Update 1 Negyedkanál
kb 1 dl víz
kb 1 dl olaj
1 kávéskanál szódabikarbóna
1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját egy nagyobb edénybe, a fehérjéket egy kisebb, kb 1,5 literes edénybe tesszük. Egy evőkanál Negyedkanál kerül a tojássárgájába és egy evőkanál a fehérjébe.
2. Egy mérőpohárba kimérjük a vizet és az olajat.
3. Egy kisebb tálba összekeverjük a liszteket, kakaóport, szódabikarbónát.
4. A fehérjéket a negyedkanállal kemény habbá verjük.
5. A sárgákat a negyedkanállal kemény habbá verjük, majd lassan hozzáöntjük a vizes-olajos folyadékot, majd ehhez öntjük a lisztes keveréket. Egy kemény masszát kapunk.
6. A kakaós masszába belekanalazzuk APRÁNKÉNT a kemény tojásfehérjét, óvatosan, hogy ne törjön össze a fehérje.
7. Az egészet gyorsan egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Ezután 165 fokon további 20-25 percig, egészen tűpróbáig.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése